Schrijfwerk

Ik ben van het schrijven, als manier om gedachten te vangen, te ordenen en over te kunnen brengen. En om ergens boven uit te stijgen en grotere gehelen en verbanden te gaan zien en patronen en mogelijkheden. Dat is waar mijn boeken over gaan. Via mijn schrijfwerk ben ik een metawereldverbeteraar; ik probeer inzichten voor wereldverbeteraars te vangen en over te brengen. Ik word blij als ik schrijvend tot de kern van een verhaal (meestal een sociaal – tussenmenselijk – vraagstuk) kom. En het mooi en begrijpelijk kan maken voor een zo groot mogelijke publiek. Ik wil ook in opdracht schrijven, als het onderwerp me aanspreekt.

Over Hoop – Gids voor schalige wereldverbeteraars, mei 2018

Over Hoop vertelt het verhaal dat Cees Zwart over het leven en samenleven te vertellen heeft. Het boek is een schatkamer vol inzichten die het leven kunnen verrijken en het samenleven van een nieuw perspectief kunnen voorzien. Een boek met toekomst.

Transformerenderwijs – Het in-praktijkboek bij Wijsheid in Pacht (2017)

Op veler verzoek ben ik er voor gaan zitten:  een praktisch hanteerbaar TransforMaatje om de Wijsheid uit Wijsheid in Pacht om te zetten in een toekomstbestendige en mooie samenleving.

TransforMaatjes – Het hart van Transformatie (2015)

Een film over waar het om draait bij Transformatie en wie en wat daarbij kunnen helpen: TransforMaatjes, wie de schoen past…

Wijsheid In Pacht (2014)

Overzicht, uitzicht en inzicht voor de transformatie van het sociale domein richting participatiesamenleving. Zie elders op deze site.

Een week in het hart van Zonnemaire (2013)

In september 2013 heb ik in het kader van zowel het project Krot Of Kans, als ook in het kader van mijn boek Wijsheid in Pacht een week doorgebracht in Zonnemaire. Ik ben daar op zoek gegaan naar ruimte voor de toekomst. Ik heb ook gekeken of het klopt wat ik schrijf in mijn boek. Dit is het verslag van de week.

De Mobiel – Koers zetten op een hoger plan (2012)

Film over een andere denk- en werkwijze om de transformatie van het sociale domein aan te vliegen. Te zien onder de gelijknamige knop op deze site.

Koers zetten op een hoger plan in Co-creatie Zorginnovatie (2012)

Koers zetten op een hoger plan is ook de titel van een hoofdstuk dat Esther Frank en ik hebben bijgedragen aan het boek Co-creatie Zorginnovatie. Dit is een project  waarin 125 mensen die met hun ideeen en kennis midden in de gezondheidszorg zitten samen een virtueel boek hebben geschreven. Ons verhaal is te vinden onder het hoofdstuk Hack de zorg.

De Wmo, voor de verandering (2007)
Column voor de internetsite van het blad Management Team

Anders! (2006)
Inzichten voor uitgebalanceerd Wmo-beleid, opgedaan in de praktijk geschreven in opdracht van Keizers cs in Oldenzaal waar ik toen werkzaam was. Een ingescande versie van het boek is te verkrijgen door een mail te sturen aan contact@annepastors.nl

Meer doen met minder geld (2004)
Hoe de ambtenaar en de beleidsafdeling van de toekomst meer kunnen doen met minder, geschreven in samenwerking met Miek Hehenkamp, in dienst en in opdracht van Keizers cs in Oldenzaal. Klik hier.

Handboek aanpak werkdruk in de GGZ (2003)
Co-auteur. Handboek vervaardigd in opdracht van SKB, vragenlijstservices, Amsterdam

De gemeente als regisseur, de regisseur als metafoor (2002)
IME, Nijmegen. Klik hier.

Wijze lessen over de sociale structuurschets (2002)

De sociale structuurvisie in de gemeente Hellendoorn: presteren en leren prettig gecombineerd, IME, Nijmegen. klik hier.

De kinderziektes te boven (2002)
Over het nemen van hobbels in het veranderingsproces richting Integrale Jeugdgezondheidszorg, IME, Nijmegen. klik hier.

Reageren op een van deze publicaties? Stuur een mail.