Over OVER HOOP

OVER HOOP is het levenswerk van Cees Zwart. Dat verhaal heeft hij mij verteld en ik heb het omgevormd tot een boek. Het boek is een schatkamer vol ‘bij elkaar geleefde’ inzichten over het leven en samenleven die in een verhalend en navolgbaar verband zijn geplaatst. Het schermpje onder aan deze pagina laat de synopsis van OVER HOOP zien.

Dit is wat Prof. Dr. Kim Putters, Directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau over OVER HOOP heeft gezegd:

In de zich ontwikkelende netwerksamenleving moeten we ons opnieuw tot elkaar verhouden, door onszelf te begrijpen. Dit boek biedt daarbij de noodzakelijke zelfreflectie en een nieuw hoopvol perspectief op samenleven. Een mooi en belangrijk boek!

Hier volgt de recensie van Nico Jong van Managementboek.nl:

De levenslange zoektocht van emeritus-hoogleraar Cees Zwart draait om het transformeren van het leven. Volgens Anne Pastors rekt zijn verhaal de geest op waardoor ruimte ontstaat voor nieuwe inzichten en ideeën, biedt het perspectief en draagt hoop in zich. Over Hoop is ontstaan aan de hand van vijftig gesprekken die zij voerde met Zwart. Zo weet zij te voorkomen dat Zwart zelf een magnum opus van 800 pagina’s gaat schrijven. Over Hoop is een mooi ‘totaal dimensionaal’ boek geworden. Het gaat over het organisatieleven, het samenleven in de maatschappij en om de oneindige koepel daaromheen: het universele dat niet zintuigelijk waarneembaar is, maar wel aanwezig en werkzaam. Een inspiratiebron voor ‘schalig’  wereld verbeteren, noemen de auteurs het. Lees verder…

En de recensie van Paul Misdorp:

Hoe boek  Over Hoop gaat over het levensverhaal van een van Nederlands belangrijkste pedagogische organisatie- en veranderingsdenkers, Cees Zwart. Het boek staat in de traditie van Bernard Lievegoed (1905-1992) aan wie het boek postuum is opgedragen. Lees verder…

Een compilatie van wat de sprekers op het OVER HOOP-boekbal op 26 mei 2018 hebben gezegd:

Uit de toespraak van Bernard Welten, oud-korpschef van Amsterdam, aan wie Cees Zwart het eerste boek heeft overhandigd:

  • Dit boek gaat verder waar A short history of nearly everything van Bill Bryson ophoudt, als de mens en mensheid herkenbaar in beeld komt.
  • We hebben onszelf de weg van de egocratie ingerommeld. Dit boek stelt voor met bewustzijn de weg van de hoop in te slaan en ons een weg te banen richting noöcratie.
  • Worden wie je in wezen bent. Lees verder…

De synopsis van OVER HOOP: