Levenswerkstuk (in wording) 2022-06-13T10:37:06+00:00

Mijn actuele boekproject:

LEVENSWERKSTUK 

Ondertitel: Bijdragen aan het goede leven & een schalig beterende wereld

 

Beter begrijpen van het leven en samenleven om met dat begrip de wereld te verbeteren. Dat is antwoord op mijn waartoe-ben-ik-op-aarde-vraag, naar mijn beste weten. Dat voel ik al heel lang. Zo lang dat ik er (hoewel toen nog een beetje onbewust) mijn studiekeuze & beroepskeuze door heb laten leiden, mijn boeken en nu ook dit levenswerkstuk. Totdat ik de laatste jaren bijna van mijn (werk-)stuk raakte door de omvang/rijkheid van mijn zoekgebied. Het leven, het samenleven, de wereld; toe maar. Toen kreeg ik de ingeving dat ik het wel eens al die tijd verkeerd begrepen kon hebben: het draait voor mij niet om begrijpen, maar om beter. En dat beter heeft meer te vertellen dan het taalkundige ‘bijvoeglijk naamwoord-schap’ dat iets zegt over mijn staat van begrijpen; beter is in mijn zoektocht een zelfstandig naamwoord dat naar een nastrevenswaardig en eigenstandige toestand van het leven, samenleven en de wereld verwijst. Een toestand die ook mogelijk is, er mogelijk ook al is, maar nog wel even bewust moet worden; aan het licht gebracht moet worden. Zo kreeg mijn graaltocht nieuwe focus & een nieuwe inhouds-opgave (zie volgende plaatje). Bestaand uit hartstukken, de gevoelsrijkere variatie op het ordenende idee van hoofdstukken. Die hartstukken bestaan uit praatplaatjes en/met opmaatjes.

Weet van en zicht op dat beter is een opmaatje naar hoopvolle bewustwording, mensontwikkeling, mensheidsontwikkeling en in het verlengde daarvan: wereldontwikkeling, vooruitgang. De praatplaatjes willen beter bespreekbaar, behapbaar en liefst ook toepasbaar maken in het eigen leven, de leefwereld en omringende cirkel van invloed. ‘Schalig’, zou je het ook kunnen noemen; goed te doen. Proefondervindelijk getest in eigen levenspraktijk en positief en goed werkbaar bevonden. En door daar bewust mee bezig te zijn, schaalt het als vanzelf op/werkt het door richting samenleven en de wereld. (Hoe) Zou het zo kunnen werken?

titelblad Levenswerkstuk

Inhouds-Opgave

Meer weten of in gesprek: contact@annepastors.nl