Het Gilde voor schalig wereld verbeteren (sinds 2019)

Het Gilde voor schalig wereldverbeteren

Het idee om het Gilde voor schalig wereld verbeteren op te richten plopte ergens in 2017 op in een van de vele gesprekken die Cees Zwart en ik voerden in aanloop naar ons boek Over Hoop. In de huiskamersessies die we na het uitkomen van het boek hielden om (potentiële) lezers in Over Hoop in te leiden en in te wijden, ontstond er belangstelling voor het Gilde. Om een lang verhaal kort te maken: op 8 november 2019 zei een mooi groepje van deze belangstellenden ‘ja’ tegen het idee van het Gilde.

Inmiddels is het Gilde doorontwikkeld tot een warme groep mensen die zich wereldverbeteraar (durven) noemen, ieder voor een eigen (schalig) stukje wereld. Klein & groots tegelijk. En ieder op basis van eigen inspiratiebronnen, variërend van werelds tot spiritueel ingegeven. Een inspiratiebron die we delen is Cees Zwart.

Samen ontwikkelen we het ambacht van schalig wereldverbeteraar. Door inspireren, reflecteren en inter-visie (lees: visie ontwikkelen in ons midden) &  met hoop. Wat we doen – 5 keer per jaar een vrijdag in de Maalderij in Leur (Gld) – laat zich niet uitleggen op een website. Er een telefoontje met mij aan wagen – voor ‘TransforMaatjes’ die nieuwsgierig zijn geworden en willen kijken of Het Gilde bij hen past – werkt beter.

Op 22 september 2023 organiseerde het Gilde het afscheidscollege van Cees Zwart. Eind 2023 komt daar een publicatie van uit. Die is te bestellen via Managementboek.nl.