Met wijsheid verder

Met wijsheid verder

Hieronder volgen suggesties voor wie verder wil met de wijsheid uit Wijsheid in Pacht en het in-praktijkboek bij Wijsheid, getiteld Transformerenderwijs (vanaf 13 januari te downloaden en te bestellen via deze site). Naast deze suggesties ben ik overal voor in; transformeren betekent experimenterend en improviserend aan de slag gaan. Dat geldt net zo goed voor de begeleiding en ondersteuning van transformerende trajecten.

Wat ik aanbied, is mijn inzet. Alleen samen kunnen we daar Transformerenderwijs iets moois van maken. Waar ik graag op inzet:

  • Omvormingswerk – Transformeren is van vorm veranderen. Het vergt dus omvormingswerk. Dat begint met een Vraagstuk en een Transformerend Gezelschap, want jezelf transformeren, dat is lastig. Samen met anderen gaat een stuk gemakkelijker. Vervolgens draait het om Op verhaal en In beweging komen. Hoe dat samen te doen in een overzichtelijk tijdsbestek, daarover gaat Transformerenderwijs. De werkwijze is ontstaan in en vanuit de praktijk. Ik ondersteun deze prachtige processen met liefde en vakmanschap.
  • Optekenaar – Ik ken niet veel mensen die graag schrijven en nog minder mensen die graag schrijvend de wereld om hen heen willen verbeteren. Ik doe beide met passie en precisie. Naast het begeleiden en ondersteunen van het omvormingswerk, kan ik ook het verhaal ‘optekenen’. Dat woord staat voor een combinatie van schrijven en beelden maken. Zoals ook Wijsheid in Pacht en Transformerenderwijs zijn ‘opgetekend’. Ik ga voor tot de verbeelding sprekende verhalen.
  • Goed-gesprekspartner – Als er in een fase in het proces iemand nodig is met een luisterend oor, iemand die niet meteen een oordeel klaar heeft, iemand die een gesprek kan begeleiden met oog voor mensen en wat hen drijft, en iemand die tussen de verschillen een gezamenlijke weg kan vinden, dan ben ik graag de goed-gesprekspartner. Gericht op de Bedoeling en een gedragen uitkomst.
  • Transformatie op een PresenteerPlaatje – Mijn presentaties over Wijsheid in Pacht en Transformerenderwijs zijn altijd aangepast aan het Vraagstuk waar een publiek voor bij elkaar komt, én aan dat publiek. Een voorbereidend gesprek is dus noodzaak. In mijn presentaties gebruik ik graag beelden, voorbeelden, verhalen, vragen, actieve werkvormen en enthousiasme!